Webbkarta

Arkiv april 2008

Nu tar vi semester! Vi är tillbaka igen i augusti med fler nyheter. Och en helt ny version av Voodoo Film!

Ha en riktigt skön sommar! (Så gott det går i regniga Sverige.)

Voodoo Film

Kontaktformuläret fungerade inte

Om du skickade e-post till Voodoo Film genom kontaktformuläret mellan 1 och 29 april finns det en risk att ditt brev inte kom fram.

I stället skickades ditt brev direkt till dig, och inte till Voodoo Film. Om du därför fick ditt eget meddelande tillbaka innebär det att vi inte har fått det. Vi skulle därför uppskatta om du skickade det ånyo om du behöver komma i kontakt med oss. Tack!

The Movie:
George Lucas in Love

George Lucas in Love

Hur fick George Lucas inspiration för Star Wars? Det är mycket enkelt. Alla karaktärer fanns i hans omgivning under studietiden. Här har du videobeviset.

Filmbranschen

"Få under 30 har något positivt att säga om SFI"

Producenten Martin Jern ("Fjorton suger" samt "Du & jag") har skrivit en något kritisk artikel till Svenska filminstitutet och deras filmstöd. Han konstaterar att han mött få unga filmare som är positiva till institutet, men att man åtminstone bör försöka att söka ett filmstöd för sin film.

Dvd-special
14 smarta verktyg för att rippa dvd

14 smarta verktyg för att rippa dvd

Blu-ray är här men dvd är ännu kvar. Om du vill rippa dina gamla dvd-filmer till hårddisken finns det ett antal verktyg du kan använda. Vi tipsar om 14 stycken gratisverktyg.

1 kommentar

Filmfestivaler & evenemang
Gör film på en minut och tävla i One Minute Jr

Gör film på en minut och tävla i One Minute Jr

Kortfilmstävlingen One Minute Jr är till för dig som är mellan 18 och 25 år. Skapa en film som är en minut lång och du har chansen att vinna priser och få din film visad på SVT.

3D, filmljud & filmmanus
Dags för Drömfabriken

Dags för Drömfabriken

Drömfabriken är ungdomarnas insyn i filmbranschen. Årets evenemang äger rum 24 april till 26 april och ger dig insyn i 3D, filmljud, en crash course i filmmanus och skådespeleri.