Gå till innehåll

Hur vet jag om en mikrofon är bra?


c4kristoffer

Recommended Posts

bästa sättet är att testa att prata i micen, hör du allting utan brus, eller att ljudet släpper så har du en bra mic, impdans, känslighet och frekvens är ofta ganska missledande.

vilken sorts känslighet är ju helt beroende på vad du skall göra, en bra känslig dynamisk-mic skulle ju låta som en toalett om du tog den utomhus en blåsig dag, medan en kondensatormic kan få ett rum att låta väldigt platt och tråkigt. frekvensområdet är ju samma sak, vad skall du spela in, den mänskliga rösten ligger någonstans mellan 500 hz och 4 khz, även fast dom flesta micar envisas med att gå upp til 16-22khz så är det inga frekvenser som du behöver egentligen ligger mest brsu och skit där i alla fall.

 

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 1 månad senare...

Som sagt gå efter ditt öra. Är du nöjd med inspelade ljudet, låter rent. Är den helt okej, det viktigaste är att du är nöjd. Olika micar låter lite olika i olika aparater, de får man räkna med. Men sen är det oxå hur du håller micen. Om den är riktad så måste du sikta på munnen o ha den så nära munnen som möjligt utan att den hamnar i bild förståss.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...