Helgkurs i filmskådespeleri

Det här evenemanget har redan varit.

03 mar

En intensiv helgkurs i filmskådespeleri under tre heldagar 3 till 5 mars 2017 för dig som vill prova på och lära dig grunderna i filmskådespeleri.

Filmskådespeleri skiljer sig på flera punkter från att spela teater. Det är ofta mer realistiskt, den omedelbara närvaron är viktigare, uttrycken är mindre och repetitionstiderna är kortare. Det är viktigt att vara naturlig. Därför kommer vi att fokusera på att du ska känna dig säker och naturlig framför kameran.

Kursen blandar praktiska övningar med grupparbete och inspelning.

Fokuset under kursen kommer att vara på inspelning framför kameran där du får arbeta med att förbereda dig, repa och spela in en scen. Vi gör mycket övningar med filmkameran så att du under kursen får en känsla för vad som krävs för att göra största möjliga intryck framför kameran. Vi går också igenom olika situationer som man kan stöta på som skådespelare.

Kursen vänder sig till dig som vill prova på och få en introduktion till filmskådspeleri, oavsett om du är nybörjare, bara gjort statist- eller mindre roller eller har lång erfarenhet av teater. Många av de som går kursen är också regissörer, manusförfattare och andra filmarbetare som vill få en inblick i hur det är att vara filmskådespelare.

Det går även att ta den här kursen flera gånger om man vill ha mer erfarenhet och träning framför kameran. Övningarna specialanpassas då till dina behov och förutsättningar så att du kan ta nästa steg i din utveckling som filmskådespelare.

Vid kursens slut får du råmaterialet från filmningarna.

Vad:Helgkurs i filmskådespeleri
Tid:kl 18.00 fredag 3 mars—5 mars 2017
Plats:
Cinemantrix, Olofsgatan 18 Stockholm
Hemsida:cinemantrix.com/kurser/helgkurs-filmskadespeleri
Arrangör:Cinemantrix Läs mer om arrangör
Spara i kalender

Tipsa om evenemang