En frukt som många anser ska vara förbjuden

Producerad: 2016 Voodoo Films betyg: ★★★★★ Visad: 934
Tack för din röst!
9
1

Förbjuden Frukt av Hugo Anderson (Skövde)

Handling

En kortfilm om en väldigt speciell relation.

Känslorna svajar vilt fram och tillbaka i denna lilla kortfilm från Skövde. Om två män med en väldigt unik relation.

Snygg och välgjord med rakt manus och speciell eloge till de båda skådisarna som gör en bra insats.

Dock lämnar den en liten jobbig eftersmak i munnen.

Längd: 4 min
Typ av film: Spelfilm — Komedi, Drama
Produktionsbolag: Hugo Produktion
Hemsida: hugoproduktion.se
Filmens hemsida:
Om filmarna:

Hugo Anderson, Mija Sölving, Simon Selvin, Douglas Olin och Miranda Lückner.
Filmen vann pris för bästa oväntade avslut på Skaraborgs Filmfestival 2016.

4 kommentarer

 1. honeybunny
  Bra och skön film som efteråt känns som bortkastad helt i onödan pga av det löjliga slutet. Varför?
  Riktigt synd på så hög kvalitét.
  Vad besviken och förbannad jag blev på slutet. Vem i produktionen vågade inte tro på sitt eget kunnande? Detta var ju en film man gillade direkt. Gärna hade sett om. Inte så lätt att få till.

  F_n vad förbannad jag blir.
  Svårt att få till ett bra slut visst. Vad som hade varit bättre. Varför förstår man inte det själv? Varför driva med sin publik? Skit som inte är underhållande eller nyskapande är vad man avslutar med att ge sin publik. Varför? Så synd.
 2. jonas wolcher
  Jaha du Hugo!
  Den lämnade eftersmak men fy fasen vilket bra slut. Allt det andra byggde bara upp en spänning. Fantastiskt kul film. Bra jobbat!
  Jag säger som John Waters; När hälften i biografen spyr åt din film så se det som ett bra tecken på att du gjort lyckats med din film.
 3. Hugo Anderson
  HoneyBunny: Tack för din kommentar och att du tog dig tiden att se vår film. Men jag måste fråga, vad blev du förbannad över? och varför tycker du inte att man ska driva med sin publik?

  Filmen är en parodi på dålig svensk drama med överdrivet melodramatiska karaktärer som är "svåra". Filmen driver på människors förväntningar av en film beroende på vilken genre man väljer att lägga filmen i. Avslutet var inte något improviserat för att vi inte hade ett avslut innan vi började filma, vi jobbar inte så. Filmen hade ett färdigt manus med ett färdigt avslut innan produktionen satte igång. Vi verkar ha lyckats med något i alla fall med tanke på din starka reaktion.

  Jonas Wolcher: Kul att du gillart!
 4. Johan
  Jag minns en kortfilm du gjorde, Hugo, i Molkom. Den var så skruvad och jag älskade den! Tyvärr minns jag inte namnet, men jag minns att jag tänkte att det proffsiga utförandet kombinerat med den skruvade humorn kommer att ta dig långt.

  Nu håller jag nog till viss del med HoneyBunny om att det löjliga slutet förstörde en annars bra start. Men man får vända på det och se det för vad det är: en parodi på dålig svensk drama, som du själv sa. Och rörde upp känslor, det gjorde den helt klart, på flera plan!

  Jag ger den 4/5. Bra skådespelare, snyggt gjord och en parodi-vinkel jag kan relatera till (vill spy när jag tänker på liknande överdrivna draman). Fem hade den fått om parodin varit mer genomlysande eller om det funnits med något mer element, för det fattas något (som jag inte kan sätta fingret på) för att den ska ta klivet närmare klockren parodi och bort från larvig lek.

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm