Hur länge håller slutaren på min HDSLR-kamera?

Hur länge håller slutaren på min HDSLR-kamera?

Har du en Canon 5D eller något liknande? Camera Shutter Life Expectancy Database hjälper dig att förutse hur länge din kamera håller innan slutaren ger upp.

161 386. Så många gånger kan slutaren röra sig (i genomsnitt) innan den ger upp på en Canon 5D. I databasen hos Camera Shutter Life Expectancy Database finns mängder med kameror som du hittar genom att klicka på "sitemap" längst ned på sidan.

De kameratillverkare som finns representerade är Agfa, Canon, Casio, Epson, Fujifilm, HP, JVC, Kodak, Konica, Kyocera, Leica, Minolta, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Ricoh, Samsung, Sanyo, Sigma, Sony och Toshiba.

2 kommentarer

  1. Emily_Nikon
    Om jag har förstått de rätt så är de 5st som knäppt mellan

    3,780,118 ---- 8,388,607 bilder och som slutaren fortfarande funkar på?? (Canon 5D MK2)

    Finns de nån som är bra på och räkna ??? som kan tala om för en som fick IG i matte , hur många bilder han knäppt per dag ,om han/hon köpt kameran samma dag då den släpptes???
  2. Pontus w
    Om vi ponerar att:

    1. kameran i fråga är 3 år, vilket är rimligt då den släpptes ungefär den här tiden fast 2008.
    2. Medelvärdet mellan 3 780,118 till 8 388,607 är 6 084 362 (d.v.s. antalet exponeringar är 6 084 362).

    Isf blir det ganska precis 5 555 bilder per dygn.
    Om vi fortsätter att ponera att kameran använts dygnet runt d.v.s. 24 tim om dygnet på en nyhetsredaktion så skulle det innebära ganska precis att den exponerats 4 gånger i minuten eller ca 231 gånger per timme.

    Förslagsvis så har kameran använts i något speciellt syfte, kanske i ett labb, för övervakning eller för att helt enkelt testa kamerans hållbarhet.
    Rätt många exponeringar var det iaf.

    Mvh /Pontus w
Skriv kommentar