Jag får dålig kvalitet på mina band, vad göra?

Jag redigerar analogt och har stora problem med bildkvalitén och ljudkvalitén (alltså att det försömras). Vad kan jag göra? Jag har en stenåldersvideo, en halvgammal video, en enkel videomixer och en Hi8-kamera. Jag läste på er för övrigt mycket bra sida, att man kan använda high gradeband. Vad är nu detta för något?


Det finns inte så mycket att göra om du använder "stenåldersteknik". Vad du däremot kan göra är att se till så att utrustningen är i bästa skick.

Jag förmodar att du kopierar Hi8-banden till standard VHS. I så fall bör du först och främst köra ett rengörningsband, köp därefter ett eller flera 30 minuters Super-VHS band och redigera med dem (S-VHS når sin optimala kvalitet med 30 min band). Jag rekommenderar band från Fuji. Du får inte Super-VHS kvalitét men får ändå en högre briljans och färgåtergivning än om du kört med vanliga band. På så vis tjänar du en generation.

High grade-band är lite bättre band, precis som när man använder Super-VHS band fast man istället spelar in i standard VHS. Oftast är dessa märkta med SHG, som står för Super High Grade.
Vad tycker du om svaret?
Skriv ett eget svar