Kan jag föra över video från kamera till dator via USB?

Jag funderar på att köpa en Sony Digital8 DCR-TRV270. Måste jag köpa ett videofångarkort till datorn, eller kan jag överföra via USB på videokameran? Tillverkaren skriver att kameran har följande anslutningar: Audioutgång: Ja Audioingång: Nej Videoutgång: Ja Videoingång: Nej DV-ingång: Nej DV-utgång: Ja Datagränssnitt: iLink, USB-port


Ja, det går alldeles utmärkt att använda USB. Det är värt att notera att kameran även har Firewire (DV-utgång), vilket är betydligt snabbare på att överföra data än USB.

Sony har förenklat specifikationerna för kameran något, så det är svårt att veta vad som egentligen menas. Exempelvis så är DV-ingång (Firewire) detsamma som videoingång eftersom DV också är video. För att förvirra ännu mer så är Firewire ett datagränssnitt. Så här borde det stå:

Utgång för RCA-kontakt med audio (audioutgång): Ja
Ingång för RCA-kontakt med audio (audioingång): Nej
Utgång för RCA-kontakt med video (videoutgång): Ja
Ingång för RCA-kontakt med video (videoingång): Nej
Datagränssnitt: Firewire (endast ut), iLink och USB-port

RCA-kontakter är den allra vanligaste analoga kontakten på konsumentkameror. Dessa kan både innehålla ljud och bild som synes ovan.

DV-ingång låter som det är något nytt påfund. Men det är i själva verket synonymt med Firewire. iLink är Sonys datagränssnitt och är inte värt att använda med andra produkter än Sonys, vilket gör att man är låst till deras märke. USB är ett tredje datagränssnitt, men som inte är lika snabbt som Firewire.
Vad tycker du om svaret?
Skriv ett eget svar