Vart tog den svenska ungdomsfilmen vägen?

Det här evenemanget har redan varit.

08 maj

Den 8 maj bjuder Filmrummet in till ett samtal om den svenska ungdomsfilmen. Hur mår den? Hur berättar man för ungdomar? Vilka utmaningar finns ur distributionssynpunkt? Dessutom utlyses en ny satsning på manusstöd för filmhistorier riktade mot ungdomspubliken.

Med utgångspunkt i den nya Netflix-serien Störst av allt samtalar Camilla Ahlgren, huvudförfattare, med Svenska Filminstitutets konsulent för barn och unga, Jenny Gilbertsson, om arbetet med bearbetningen av förlagan till serien, hur man berättar för ungdomar samt det identifierade behovet av svensk produktion för ungdomar.

Pia Norström från Nordisk Film och Mattias Lundin från SF diskuterar utmaningar och möjligheter ur distributörernas perspektiv. Vad lockar ungdomar till biografen? Vilka typer av berättelser efterlyser distributörerna? Vad behövs för att skapa bra svensk film för ungdomar?

Avslutningsvis berättar Jenny Gilbertsson om en ny satsning på manusstöd till manusförfattare och skrivande regissörer som syftar till att utveckla angelägna filmhistorier för den breda ungdomspubliken på bio.

Evenemanget är gratis men kräver föranmälan.

Vad: Vart tog den svenska ungdomsfilmen vägen?
Tid:kl 15.00 onsdag 8 maj 2019
Plats:
Bio Mauritz, Filmhuset, Borgvägen 1 Stockholm
Hemsida:https://www.simplesignup.se/event/150935
Arrangör:Svenska filminstitutet Läs mer om arrangör
Spara i kalender

Tipsa om evenemang