Möt Ulrika Akander – filmljud i Hollywood

Det här evenemanget har redan varit.

Filmrummet ger en inblick i hur det är att arbeta som Supervising Sound Editor i den amerikanska filmindustrins centrum med ljudläggaren Ulrika Akander.

Vad gör ljudet för filmen? Finns det skillnader i arbetssätt mellan Sverige och Hollywood? Hur har tekniken förändrat förutsättningarna för yrket och filmen som sådan? Vad har pandemin haft för inverkan på arbetet? Och hur är det att återknyta till Sverige?

Ulrika Akander är sedan 1992 verksam i Los Angeles och har jobbat med över 100 långfilmer och tv-serier. Ulrika har arbetat som dialogljudläggare på filmer som Pirates of The Caribbean, Spiderman, Tombstone, Pearl Harbor och Transformers. De senaste åren har hon tagit ett mer övergripande ansvar för filmljudet som Supervising Sound Editor på filmer som Beautiful Boy och Murder Mystery.

Just nu är hon aktuell som Supervising Sound Editor för Netflix-serien Familjen Bridgerton och den svenska långfilmen Glaciär av Baker Karim med premiär i vår. Under ledning av filmjournalisten Emma Gray Munthe får vi träffa henne i ett samtal om resan in i den amerikanska filmbranschen och tjusningen med att jobba med ljud.

Samtalet spelas in i förväg och visas digitalt klockan 11.00 till 12.15 och är kostnadsfritt men kräver anmälan. Vill du ställa frågor, maila in dem senast måndag 19 april till filmrummet@filminstitutet.se.

Vad:Möt Ulrika Akander – filmljud i Hollywood
När:kl 11.00 tisdag 27 april 2021
Plats:
Online
Hemsida:https://www.filminstitutet.se/sv/se-och-samtala...
Arrangör:Svenska filminstitutet Läs mer om arrangör