Ett sjukt deppigt vykort från en svensk småstad

Producerad: 2013 Voodoo Films betyg: ★★★★★ Visad: 531
Tack för din röst!

Det enda Vegas vi behöver av Peter Sundqvist (Piteå)

Handling

En film om det liv vi sällan reflekterar över, uppfattar eller uppskattar. Genom fragmentariskt drömska sekvenser stirrar vi in i botten på alla våra vänners hjärtan och känslor. Ett sex minuter långt poem, etsar ord i hjärnan, lob för lob, när trycket över bröstet, söker sig ned i halsen. Det här är våra skuggor. Det är nu vi lämnar dem.

Förutom alldeles för lång inledning och avslutning så lyckas dessa norrländska män verkligen få fram den där ungdomsångesten med sin poem och bilder filmade från fram- och baksätet i en bil åkandes på snöblaskiga vägar. Den där ångesten man hade om nätterna "när man ville så mycket" men på samma gång "kände sig helt fast".

Det här är så sjukt deppigt, så deppigt att det blir sevärt. Så deppigt att man sträcker sig mot revolvern eller funderar allvarligt på att hoppa från den där bron. Den är som ett vykort på ett sunkigt pizzaställe från en svensk småstad nedsänkt i snö och tristess. En poem ackompanjerad av fragmentariska bilder från en verklighet vi alla känner igen oss i, för ungdomsångesten är densamma oavsett geografiskt läge.

Längd: 10 min
Typ av film: Konstfilm —
Produktionsbolag: Stugan
Hemsida: http://www.stugan.org
Filmens hemsida:
Om filmarna:

Filmer om utflyttning, ensamhet och det norrländskt dåliga självförtroendet som verkar ha skrivits på hockeybussen mellan Luleå och Piteå.

Inspirerad av näthat, vanlig svensk dumhet och den på många sätt förfärliga värld vi jobbar med att bygga åt oss själva.

Och förstås det där andra, de små gesterna av vänlighet, kärlek och godhet som håller mörkret borta.

En film av Peter Sundqvist
Med Alexander Sundqvist och Jakob Grankvist
Marknadsförd av Stugan (stugan.org)
Musik av Vaken, Skator och My Sound of Silence
Tack till Isak Falk-Eliasson

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm