Fem filmer om 11 september
Foto: Michael Foran

Fem filmer om 11 september

I dag är det den 11 september och vi tipsar om fem filmer från attackerna på skyskraporna i New York och Pentagon i Virginia.

United 93 utspelar sig ombord på ett av de fyra kapade planen, United Airlines Flight 93. Planet skulle förmodligen skulle in i Vita Huset eller Kapitolium, men på grund av passagerna övermannades kaparna och planet havererade på ett fält.

Fahrenheit 9/11 är en kritisk granskning av Bush-administrationen och dess politik. Dokumntären är gjord av Michael Moore under 2004 och undersöker hur George Bush kom till makten och vad han gjorde efter 11 september.

Zero Dark Thirty. Kathryn Bigelows film kom ut förra året och bygger på dokumentärt material. Filmen börjar med attacken på World Trade Center och följer sedan CIA:s arbete med att försöka hitta Osama Bin Laden.

World Trade Center regisserades av Oliver Stone och kom 2006. Filmen handlar om händelserna på Manhattan när flygplanen flög in i byggnaderna och man får följa en grupp polisers öde.

Zeitgeist - the movie är en samhällskritisk dokumentär från 2007. Den är kanske inte mycket till en sanningsenlig berättelse, men den är effektivt berättad och har gett bränsle till konspirationsteorier. Filmen finns gratis på nätet för nedladdning. Filmen behandlar vem som "egentligen" styr USA och hela världen och består av tre delar: Kriget mot terrorism, kristendomen och banksystemet.

På Wikipedia hittar du fler filmer om 11 september.

Skriv kommentar