Adobe Story hjälper dig skriva manus gemensamt

Adobe Story är namnet på ett kollaborativt verktyg för att skriva filmmanus. Story hjälper dig hålla reda på bland annat scener, karaktärer och platser.

Adobe Story hjälper dig med manusskrivandet men också med förarbetet genom att förenkla manusnedbrytningen av filmmanuset.

När du importerar ett manus, eller skriver från grunden, så styckas manuset i bitar där du enkelt kan se varje scenrubrik, alla inspelningsplatser, vilka karaktärer som finns i scenen genom ikoner med olika färger. Ditt filmmanus styckas helt enkelt i bitar och förvandlas till en manusnedbrytning med metadata som du kan ha nytta av.

Manuset sparas på nätet och alla inblandade kan logga in och kommentera och arbeta med manuset under hela arbetets gång. Genom användarnivåer kan vissa personer läsa och komma med kommentarer, men däremot inte ändra innehållet i manuset.

Förutom att skriva manuset från grunden går det även att importera manus gjorda i Microsoft Word eller närmsta konkurrenten Final Draft. Adobe Story ska även kunna integreras med andra Adobe-program i kommande version av Creative Suite-familjen.

Adobe Story fungerar både att använda direkt i din webbläsare och genom ett fristående Adobe Air-program som kan laddas ned. Men manuset sparas på nätet och du kan enkelt växla mellan antingen programmet eller webbläsaren.

Adobe Story finns än så länge endast i en förhandsversion. Glöm inte att kolla in videodemot för att få en känsla för gränssnittet och hur det fungerar.

Adobe Story
labs.adobe.com
Skriv kommentar