Årets Drömfabriken handlar mycket om animation
Drömfabriken anordnas varje år i april av Svenska Filminstitutet. Det är en mötesplats för nya unga filmare.

Årets Drömfabriken handlar mycket om animation

Den 27 april öppnar Drömfabriken dörrarna. I Svenska Filminstitutets lokaler kan du vandra runt och gå på seminarier, möta regissörer, knyta kontakter och se en riktig filmstudio. I år blir det dessutom mycket om animation.

Manusgurun Mogens Rukov, legendarisk föreläsare och en av nyckelpersonerna bakom det danska filmundret kommer till Drömfabriken. Rukov har varit inblandad i filmer som Festen, Idioterna, Dråpet, Arvet och Reconstruction, för att nämna några.

Från den amerikanska drömfabriken kommer manuskonsulten Chris Vogler, som skrivit den klassiska boken "The Writer's Journey: Mythic Structure for Writers" och under sin karriär i Hollywood utvecklat manus för en rad projekt hos Disney och filmer som Fight Club och Den tunna röda linjen.

Som vanligt gästas de av några av Sveriges främsta skådespelare - i år bland andra David Dencik (Lasermannen) och Guldbaggebelönade Maria Lundqvist (Den bästa av mödrar).

Se nya animerade kortfilmer, möt animationskollektivet Alphaville, och hör Pictoplasma från Tyskland berätta om det senaste kring karaktärsutveckling inom animerad film.

Du kan också vandra omkring i filmhusets lokaler och se en riktig filmstudio. Filminstitutets vd Åse Kleveland delar även ut filmpris.

Anmälan sker på Drömfabrikens hemsida, där du kan läsa mer om Drömfabriken och årets program.

2 kommentarer

  1. Film smurfen
    Härligt, änkligen något för mig.
  2. Anonym
    ja, synd bara att detk ostar en slant. E snålt. Men som tur va ska jag dit med min förening, på filmmässan så jag slipper slanten. Ska bli kul!
    Va ett tag sen man va där.
Skriv kommentar