Bieffekterna vinner pris för bästa film – distribueras i USA

Bieffekterna vinner pris för bästa film – distribueras i USA

Långfilmen Bieffekterna, av Andreas Climent och André Hedetoft fortsätter att kamma hem festivalvinster.

Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut Bieffekterna vann nyligen pris för bästa manus och bästa film på Torremolinos Filmfestival i Spanien. Tidigare har de vunnit bästa science fiction i Sydney och bästa manliga huvudroll (Rikard Björk) på Buenos Aires filmfestival.

Nu får Bieffekterna, under titeln “Origin”, dessutom distribution i USA på iTunes och Amazon.

– Väldigt få svenska filmer får distribution i nordamerika, så det känns väldigt speciellt att vår första långfilm blivit så populär hos den internationella publiken, säger regissören Andreas Climent.

Bieffekterna är ett karaktärsdrama om tre forskarstudenter som hackar sitt eget DNA, så kallad biohacking. Huvudrollerna spelas av Emelia Hansson, Rikard Björk, Sandra Redlaff och Rafael Pettersson. Filmen får svensk premiär under första kvartalet 2017.

– Jag och Andreas har alltid varit fascinerade av det mänskliga i det extraordinära. När vi först hörde talas om vanliga människor som hackar DNA från sina garage och vardagsrum för att bryta sina mänskliga begränsningar växte historien fram om ett ungt par, som för deras kärlek, är villiga att korsa både moraliska och etiska gränser, säger regissören André Hedetoft.

Bieffekterna har fått stöd från bland annat Film i Skåne och Boost Helsingborg och representeras internationellt av 108 Media.

Se den internationella trailern nedan.

Skriv kommentar