De filmar helt och hållet i en hunds perspektiv
Farah Erichsén och Nic Schröder.

De filmar helt och hållet i en hunds perspektiv

Den svenska långfilmen Bitch tar tittaren till nya och lägre nivåer. Den utspelar sig helt och hållet i en hunds perspektiv.

Filmen spelas in i Landskrona och New Dehli i Indien och finansieras via en Kickstarter-kampanj. Målet är att samla in 100 000 kronor till filmens efterarbete, och än så länge är teamet uppe i cirka 7 500 kronor.

Filmen är en roadmovie som handlar om en hund som genom missöden möter många olika människor längs sin resa från Indien för att till slut hamna i Sverige. Filmen blandar genrer hejvilt, som drama, komedi, thriller, tragedi, spänning, fantasi och skräck.

Filmen görs av Csaba Bene Perlenberg som tidigare har gjort ett 20-tal kortfilmer, och Bitch är hans långfilmsdebut. Men varför gör han en film ur en hunds perspektiv? Förra året var han i Indien och såg hur mycket hundar det fanns på gatorna. Han hade också en kompis som hade tagit med en hund från Indien, tillbaka till Sverige. Så var idén född, och när manus var klart och pengar till inspelningen fixade åkte de till Indien för att filma.

Bland skådespelarna finns bland annat Amanda Ooms (Expendables 2) samt Lars-Erik Berenett (Hassel - Förgörarna) och Nic Schröder (Hata Göteborg).

Filmen ska vara klar i januari, lagom till Göteborgs filmfestival.

Skriv kommentar