Botkyrka satsar på unga filmare

Flera landsting har redan så kallade växthus för unga filmare. Nu är det Botkyrkas tur. Det regionala resurscentrumet Film Stockholm går Botkyrka kommun och Stockholms läns landsting in i ett samarbete för att ge unga filmare en chans att utvecklas professionellt.

- Det är ett jättebra integrationsprojekt. Vi vill understödja utvecklingen av nya talanger, hitta nya berättare och nya intressen för vad som skildras på duken, säger Jens Sjöström som är kommunalråd och vice ordförande i Botkyrkas kommunstyrelse.

- Nu får vi återigen en chans att satsa på unga, oetablerade filmare, vilket är en del av det statliga uppdraget som alla resurscentrum har, säger chefen för landstingets kulturförvaltning, Hans Ullström.

Han hoppas på att flera kommuner ska gå in i samarbete med Film Stockholm. Ett liknande projekt har inte funnits i Stockholm sedan 2004, då SVT- och SFI-finansierade Filmverkstaden började avvecklas.

4 kommentarer

 1. Anonym
  Förstår inte varför man måste vara så himmla ung för att få stöd som filmare?
  Kan jag inte få vara ny filmare som ej debuterat med en långfilm och vara mellan 30 år -99 år. Filmen och konsten är väl till för alla åldrar? viktigast är väl att det kommer ut bra film med bra drama.
  Mvh
  Molly
  puss till filmen!
 2. Anonym
  Tycker precis som du!
  M
 3. Anonym
  Håller också med! Dessutom är det ofta så att man har mer att berätta om när man har några fler år än 18 på nacken. Det borde vara manus/filmidén som räknas. Inte åldern.
 4. Old dirty Perrona
  det e riktigt!
  bore inte vara så alls.. de bore förlänga t.ex november festivalens, senior åldern som innebär att man får max vara 26, helt löjligt, Jag gjorde en grym underbar kortfilm förra året då va jag 27, som inte hade fått vara med, så den har visats endast för kompisarna. Så länge det är amatör 0 eller lågbudget, oberoende oetablerade så borde alla som skapar och har nåt att berätta få ta del av tillgångarna och evenemanger som finns. Oavsett ålder.
  eller försvinner talangen helt och hållet vid 25.
  blir man färdig utvecklad som filmskapare vid en viss ålder
  vill man verkligen hitta nya talanger om man bara fokuserar bland kidsen
  BLESS
Skriv kommentar