Canon 5D Mark II och iPhone 4S sida vid sida

Canon 5D Mark II och iPhone 4S sida vid sida

Apples nya telefon iPhone 4S har utrustats med en kamera med åtta megapixlar. Upplösning är förvisso inte allt, men det är ändå intressant att se hur den står sig i förhållande till Canon 5D Mark II.

Det är dock alltid viktigt att inte enbart lita på de videoklipp som finns på nätet. De är nämligen komprimerade och visar sällan hela bildens omfång, vilket ofta ger en nackdel åt de något dyrare kamerorna.

Som så mycket alltid när det kommer till kameratester så är det en sak som gäller: Testa själv och spela upp filmerna i den miljön där de sedan ska visas, vare sig det gäller på bioduken eller datorskärmen.

3 kommentarer

  1. Emily_Nikon
    Ser riktigt bra ut...
  2. Smörgåsmannen
    Tycker det är otroligt bra kvalitet, bortser man flimret på skärmen, samt fokusen så håller de med de där inställningarna i princip samma kvalitet. Riktigt bra, och inte minst för att vara en telefon.
  3. Punchdrunk
    Imponerande på många sätt. Men med bra ljus blir det nog förhållandevis bra bildkvalité med de flesta kameror. Grejen med bra kameror är ju att det går att kontrollera dem och vara kreativ. känns lite som att testet mer visar att man lätt kan anpassa sin feta DSLR så det liknar en hyffsad mobilkamera än att kamerorna skulle vara jämbördiga.
Skriv kommentar