Cinestyle ger filmlook i din Canon HDSLR-kamera

Cinestyle ger filmlook i din Canon HDSLR-kamera

Har du en Canon Eos-kamera kan du vara glad. I maj kommer uppdateringen Cinestyle som ger den slutliga bilden ett större bildomfång som liknar vanlig film.

Cinestyle ger ett större bildomfång så att man har mer möjligheter vid color correction under efterarbetet. Det är Canon som tillsammans med Technicolor utvecklat bildprofilen som de kallar Cinestyle.

Bildsensorn fångar mycket information, men det är inte alls som hamnar på minneskortet efter komprimeringen. Med alla olika komprimeringsalgoritmer sorterar de bort olika delar av bildsensorns information. Cinestyle ska råda bot på det här problemet och bevara mer av den ursprungliga signalen än tidigare, så att det blir lättare att bestämma hur bilden ska se ut efter att den spelats in av kameran.

Klippet nedan visar Technicolors mjukvara tillsammans med Canons kameror från NAB-mässan tidigare i veckan.Cinestyle kommer att släppas som en gratis nedladdning för Canon-kameror i början av maj. Även om Cinestyle utvecklats speciellt för Canon EOS 5D Mark II går den dock att använda med alla kameror som stöder "Picture Styles".

1 kommentar

  1. Tom Karlsson
    Perfekt för oss som gillar post! :D
Skriv kommentar