Gör som Star Wars och flyg din drönare i skogen

Gör som Star Wars och flyg din drönare i skogen

Så skapar du podracing från Phantom Menace.

Drönare, eller quadcopter som de ibland också kallas, är det nya svarta. Filma i helikopterperspektiv utan att lägga alla pengarna på en helikopter.

Men vad man kanske inte tänker på är hur man också kan flyga väldigt lågt i trånga utrymmen, som exempelvis en skog.

Drönarna används redan i racingtävlingar i skogen av den franska racingklubben Airgonay, och för att navigera genom alla träd sätts en kamera på drönaren som ger "piloten" syn.

Vad gäller själva sporten så är det ännu inga åskådare, och det beror förmodligen på säkerhetsrisken med en drönare som kan mista kontrollen och flyga mot åkskådarna. Under tävlingens gång flög flera drönare in i träd och fick sina rotorblad skadade.

Detta väcker minst sagt fantasin om vad man kan göra när det kommer till spelfilm. När kommer den första racingfilmen med drönare? Eller spektakulära kameravinklar och sci-fi utan datoranimeringar.

För att man ska få en bra effekt krävs dock att man har minst två drönare, en för racing och en utrustad med en kamera som flyger strax bakom och spelar in sekvensen. Det krävs därför också mycket träning för att en bli skicklig drönarpilot.

Och originalet från Phantom Menace:

Skriv kommentar