Film2home säljer film på nätet från Universal
Film2home är en video-on-demand-tjänst som startades under augusti 2005. Tjänsten fungerar bara med Windows Media Player 10.

Film2home säljer film på nätet från Universal

Nu lanseras nedladdningstjänster för film på löpande band. Senast omskrivna är Film2home som säljer filmer i samarbete med Universal. Filmerna säljs kopieringskyddade i tre kopior, två för datorn och en dvd. Priset för filmen King Kong kommer att ligga på 229 kronor.

Den 22 maj är det premiär för Universal och Film2homes försäljning av nedladdningsbar film.

Priset kommer att vara som i butiken och Peter Jacksons King Kong kostar exempelvis 229 kronor. Äldre titlar kommer att vara billigare. De kommer ut samtidigt som de dyker upp bland hyllorna i butikerna.

För det priset får man tre kopior av filmen som samtliga är kopieringsskyddade. Två för datorn och en dvd med enklare plastfordral som kommer hem i brevlådan. Filmerna som laddas ned är till för datorn respektive portabel mediaspelare. Men det ska gå att ladda ned filmerna på nytt, om man exempelvis behöver formatera om hårddisken.

För en dryg månad sedan lanserades den här metoden i England av Lovefilm. Det är Universal som har valt metoden och det går alltså inte att enbart köpa filmen via nätet för en billigare peng.

Till en början finns 35 filmer att välja mellan. Alla filmer kommer från Universal som är den enda samarbetspartnern för tillfället. Men grundarna räknar med att erbjuda fler titlar och dessutom från fler filmbolag.

- Vi räknar med att kunna erbjuda cirka 200-300 filmer redan i mitten av sommaren. Det är en kapacitetsfråga för både oss och filmbolagen, säger Gerard Versteegh till Dagens Nyheter som tillsammans med Cecilia Versteegh har grundat Film2home.

Film2home menar att det är svårt att ge ett mervärde som konkurrerar med den illegala filmnedladdningen.

4 kommentarer

 1. deerel
  Intressant tjänst - not! (förutsatt att prisuppgifterna stämmer) Snacka om ockerpriser King Kong kostar 177 på billigaste stället enl pricerunner. En pressad dvd med case, tryckt fodral och distribuerad över världen (med alla kostnader det innebär) som de flesta redan tycker är för dyr kan ju inte vara billigare än deras nedladdningstjänst, då är det ingen som använder tjänsten.
 2. jonkanon
  Jag tror att de lanserar tjänsterna för att kunna säga till lagstiftarna att ingen är intresserad av lagliga alternativ. Så detta finns för att stödja deras lobbyverksamhet för hårda straff och hög kontroll.

  För i Kina är ju piratverksamheten mycket mer dominerande, då svarar de med att sälja orginal pressade på dvd i pappfodral för motsvarande 10kr. Men här vill de förbjuda förbjuda förbjuda.

  Vi får hoppas att ryssarna drar igång något som då är lagligt och billigt precis som deras musiktjänster.

  Protesterna mot ny teknik är lika omfattande varje gång. Men varför de får sånt gehör denna gång är för mig obegripligt.

  Hur mycket pengar kan man göra av med på en livstid???
 3. lilla_farbrorn
  Sen är det en bantad version man får också, utan något somhelst extramaterial.
 4. jonkanon
  Kina 10 kr för pappfodral och utan extramaterial.

  20 kr för ordentligt fodral och extramaterial. Dessa motsvarar våra orginal som kostar 180 kr, med riktpris på 229 kr.
Skriv kommentar