Google låter dig ladda upp film gratis
Google vill skapa arkiv med dina videofilmer.

Google låter dig ladda upp film gratis

Ladda upp dina egna filmer på nätet helt gratis. Sökmotorföretaget Google vill skapa ett sökbart arkiv med filmer från användarna själva.

https://upload.video.google.com/ kan du skapa ett konto och börja ladda upp.

Än så länge är tjänsten bara i betaversion, vilket innebär att den kommer att utvärderas och förmodligen utvecklas ännu mer. Det går inte att söka bland filmerna än, utan Google väljer att vänta tills arkivet har växt. Då ska tittaren kunna söka, spela upp och till och med köpa filmer. Om inte upphovsmannen vill ge bort filmen gratis förstås.

Både privatpersoner och företag ska kunna ladda upp film så småningom, både gratis och mot betalning.

4 kommentarer

 1. lilla_farbrorn
  Fett najs. Har inte laddat upp nåt själv ännu men det är ju schysst att man kan uploada 4 free and oändligt med size. Man behöver iofs installera ett program som heter "Google Video Uploader" och sånt är alltid jobbigt.

  Följande format accepteras: .mpg, .mpeg, .avi, .ra, .ram, .mov, .wmv, .asf.
 2. martin björk
  Det lät ju jättebra tills det där med att man måste ladda ner ett program dök upp. =(
 3. Hagis
  Frågan är väll då om Google kommer köra en "youtube" när det kommer till musiken i filmerna! Jag gör ett par filmer varje år och youtube stänger av allt ljud om dom hittar en låt i filmen från tex Metallica. Det finns andra kanaler att använda sig av vilket vi gör, och dom funkar minst lika bra som youtube! Men hur ställer sig Google i den frågan och vad säger storebror åt er att göra?
 4. Sanna
  Hej hagis.

  Du skriver att du gör en del filmer fast på andra "kanaler" än youtube pga att dom stå her av ljudet. Jag har samma problem men har inte hittat något annat än YouTubes. Jag gör ofta filmen i iMovie sen vill ja då exportera den... Hjälp/tips mottages gärna.
Skriv kommentar