Byt färg på lampan via din smartphone
Lifx heter lampan som kan styras via telefonen. Ändra färg, dimma ned eller låt färgen ändras i takt med musiken.

Byt färg på lampan via din smartphone

Vad sägs om en lampa som du helt och hållet kan styra från din telefon? Det är vad ett projekt just nu utvecklar med hjälp av crowdfunding.

Lifx heter produkten och består av en led-lampa som styrs via wifi och därmed ocks kan kontrolleras via iPhone eller Android. Till exempel kan man aktivera tidsstyrning, låta lampan ändra färg i takt med musik etc.

Lampan passar i vanliga standarduttag och sägs räcka i 25 år samtidigt som den drar ungefär en tiondel av en traditionell glödlampa om 60 watt.

Lampan finansieras via crowdfoundingsidan Kickstarter och har samlat in över 1,3 miljoner dollar, vilket inte är dåligt med tanke på att målet endast var hundra tusen dollar.

Tillämpningarna i foto- och filmproduktion är ännu inget de har planerat för, men det är inte svårt att se användningsområden där man snabbt behöver byta färgtemperatur på lampan eller dimma ned den en aning från en plats högt upp som är svår att nå utan att plocka fram stegen.

Med Lifx kommer även ett så kallat software development kit (SDK), som innebär att programmerare kan skriva egna program som styr lampan.

Priset? Lifx kostar 69 dollar vilket just nu är ungefär 450 svenska kronor. Lamporna börjar skickas ut under mars 2013. Produkten utvecklas av Phil Bosua i San Francisco, USA.

1 kommentar

  1. Oskar Gustavsson
    Wow! Dethär hade framtidsskildrarna runt 70-talet (Kubrick, Orwell) aldrig kunnat gissa skulle bli framtiden.
    1 gillar detta
Skriv kommentar