Manuskurs under två dagar i Göteborg

Manuskurs under två dagar i Göteborg

IHTV, Institutet för högre tv-utbildning, håller två kurser i manus och dramaturgi under november och december. Du får lära dig skriva manus och de olika komponenterna i manuset.

Den första kursen, Manus för film - berättarstruktur, är en en tvådagarskurs för dig som är intresserad av manus och vill skapa och utveckla dina berättelser, och få en förståelse för hur de olika komponenterna påverkar berättelsen som helhet.

Bland innehållet kan nämnas storytelling, dramatisk struktur med konflikter och tre akter, karaktärer, scenens dramaturgi, dialog, mytologiskt berättande och en inblick i filmbranschen ur en manusförfattares perspektiv.

Kursen äger rum den 27 och 28 november mellan 9.00 och 16.00 på Erik Dahlbergsgatan 14 i Göteborg. Kursen hålls av Morgan Jensen som är verksam som manusförfattare och dramaturg. Priset är 2 990 kronor.

Den andra kursen kallas Manus för film - att skriva manus och är också en tvådagarskurs.

Här får du lära dig skriva manus som en professionell manusförfattare. Du får lära dig hur du hittar och kommunicerar ditt språk visuellt, och ger dig förutsättningar för att klara det både språk- och formatmässigt. Kursen går igenom den internationella manusstandarden, från idé till slutmanus och införsäljning.

Kursen äger rum den 4 och 5 december mellan 9.00 och 16.00 på Erik Dahlbergsgatan 14 i Göteborg. Även denna kurs hålls av Morgan Jensen och priset är 2 990 kronor.

Både anmälan till "berättarstruktur" och anmälan till "att skriva manus" sker på IHTV:s webbplats.

1 kommentar

  1. Lisa Carman
    När kommer ni att ha en manuskurs igen. Jag och en vän skulle vilja gå nämligen.
Skriv kommentar