150 låtar gratis från YouTube

150 låtar gratis från YouTube

Din bilscen behöver dramatisk musik. På YouTube Audio Library kan du hitta den.

YouTube har låtit flera kompositörer spela in musik (utan sång) som du kan använda i dina filmer hur du vill och hur länge som helst. Det är perfekt om du sitter och klipper en scen som snabbt behöver stämningsfull musik.

Du kan lyssna på låtarna direkt på hemsidan och de är organiserade efter genre, instrument, längd och stämning (som till exempel arg, inspirerande, glatt med flera).

Bland genrerna hittar du pop, country, reggae med flera. Många klassiska låtar, som exempelvis Ride of the Valkyries av Wagner, finns också.

Låtarna laddas ned som mp3-filer och får användas gratis hur som helst i dina filmer eller annat medieinnehåll. De är royalty-fria men får däremot inte göras enskilt tillgängliga, som till exempel att du lägger upp låtarna på din hemsida för andra att ladda ned.

Du måste vara inloggad på ditt YouTube-konto för att kunna ladda ned eller spela låtarna.

 

 

YouTube Audio Library
youtube.com

2 kommentarer

  1. Lennart Guldbrandsson
    150 låtar är bra. Jag kan tipsa om Wikipedias mediadatabas, som innehåller många miljoner filer. När det gäller musik finns det flera tusen filer som är fria att ladda ner, använda, remixa, och till och med sälja - så länge man anger skaparen (se varje fil för exakta licensvillkor): https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Music
  2. Gugge K
    Musiken blir mer och mer gratis, med alla program.

    Hoppas att duktiga musiker fortsätter att tillverkas, och får betalt
Skriv kommentar