Klipp video tillsammans med andra över nätet

Klipp video tillsammans med andra över nätet

Klipp din film tillsammans med andra människor över nätet. Det är vad det öppna källkodsprojektet Novacut går ut på.

Internet handlar mycket om samarbete. Vad passar då bättre än att samarbeta med att videoredigera en film? Novacut är ett projekt som syftar till att ge användarna möjlighet att redigera HDSLR-video med varandra - i realtid över nätet.

Precis som klippningen är tänkt att ske genom samarbete, byggs även Novacut tillsammans med andra användare. Projektet bygger nämligen på öppen källkod. I videon nedan beskrivs principerna för hur Novacut är tänkt att fungera.Du kan också se en tidig prototyp av hur programmet kommer att se ut när du klipper i det. Kom dock ihåg att det är väldigt tidigt i projektet och att det förmodligen kommer att förändras mycket över tiden.Du kan ladda ned en tidig version på Launchpad. Om du hellre vill ladda ned källkoden kan du göra det på wiki.ubuntu.com/Novacut. I nuläget ser projektet ut att endast vara tillgängligt för Linux (Ubuntu).

Om du själv vill hjälpa till med projektet kan du antingen donera pengar eller vara med och utveckla gränssnittet eller skriva kod.

Skriv kommentar