Nu kan du söka filmstödet 1 km film direkt på nätet

En nyhet för årets 1 km film-stipendium är att du nu kan ansöka direkt på deras hemsida. Sista ansökningsdatum är den 12 september.

Stipendiet 1 km film delas ut av Stockholms filmfestival för att stödja ung svensk film. Priset är möjligheten att skapa en ny kortfilm med hjälp av 100 000 kronor och professionell produktionshjälp till ett sammanlagt värde av över en halv miljon kronor. Det färdiga bidraget visas på Stockholms filmfestival 2009.

Du bedöms både på den film du skickar in och på projektbeskrivningen för den framtida film du vill göra, så du bör vara noga med att formulera dig så väl som möjligt. Glöm inte att posta en tittkopia adresserat till:

1 KM FILM
Stockholms filmfestival
BOX 3136
103 62 Stockholm

1 km film
stockholmfilmfestival.se

1 kommentar

  1. David Gaspalo
    Löjligt. Anledningen till att ingen skickar in är att ungdomars film aldrig får plats i deras skeva uppfattning. De som sköter 1km film kräver indirekt att den film du skickar in har ett produktionsstöd på minst en hälleflundra tusen, och genom det sorterar bort dv-ungdomarna från "jag lyckades skaffa pengar så nu ser min film ut som film" ungdomarna och därmed missa en hel del väldigt bra film.
Skriv kommentar