Filmare i Östergötland bildar egen förening

Filmare i Östergötland bildar egen förening

Östergötland har för lite pengar till film. Därför startar ett gäng filmare en förening för att bli en starkare röst i regionen.

"Vi vill öka det regionala filmstödet och skapa ett nätverk för Östergötlands alla filmare. I dagslget finns det för lite ekonomiska resurser för film i Östergötland. Därför startar vi nu en förening för att visa storleken på filmen i regionen. Gemensamt får vi en stark och trovärdig röst inom näringsliv, kommun och landsting." skriver initativtagarna på den nystartade hemsidan.

Den 11 september sker det första mötet, och bildandet av föreningen, på Cnema i Norrköping. Anmälan sker till info@ostergotlandsfilmindustri.se senast den 7 september.

Bakom iniativet står bland annat Crazy Pictures som även har publicerat flera kortfilmer på Voodoo Film.

Östergötlands filmindustri
ostergotlandsfilmindustri.se

1 kommentar

 1. Martin Hultman
  Hej,

  Läste om ert arbete för att uppmärksamma film i Östergötland. Vi ska anordna en filmfestival, fredagen den 2 maj och lördagen den 3 maj med miljötema i Bestorp som ligger 20 km söder om Linköping med bra bussförbindelser. Det kommer att bli pricken över i:et på en traditionsenlig föreläsningsserie (se bifogad affisch över förra årets gäster) om miljöfrågor där talarlistan 2014 ser ut som följer: K.G Hammar. 2 april. Klimat och hållbarhet som en andlig utmaning. Mika Liffner. 9 april. Vardagsrevolutionen. Om att vara den förändring man vill ska inträffa. Lisa Wanneby. 16 april. När miljön blir en del av framtiden. Urbergsgruppens perspektiv. Henrik Ekman. 23 april. Är den vetenskapliga naturen bara siffror och modeller?

  På filmfestivalen fredagen den 2 maj och lördagen den 3 maj kommer vi att köra filmer på två dukar, en stor duk uppe och en liten duk ner. Vi ska köra dokumentärfilmer och spelfilmer på båda dukarna. Det blir ett riktigt bra tillfälle att visa dokumentärfilm inför en miljöintresserad publik samt skapa uppmärksamhet om frågorna. Vi skulle väldigt gärna se att många dokumentärfilmare inom miljöområdet kommer till oss och pratar om sina filmer samt visar dem.

  Kan du tänka dig att vidarebefordra detta förslag till filmare du känner vilka gör verk med miljötema?

  Med vänlig hälsning,

  Martin
Skriv kommentar