Här försvinner quadcoptern för 100 000 kronor

Här försvinner quadcoptern för 100 000 kronor

Panik uppstår när den lilla helikoptern flyger iväg av sig självt - och filmar alltihop i den amazonska regnskogen.

Att filma med en liten minihelikopter, eller quadcopter och drönare som det allt oftare brukar kallas, kan ge fantastiska bilder med ett imponerande perspektiv. Men vad händer om helikoptern får ett eget liv och bestämmer sig för att flyga iväg?

Ett kamerateam som filmar i Peru för Animal Planet får uppleva det när deras quadcopter för 15 000 dollar (drygt 100 000 kronor) flyger iväg av sig självt. Det visar sig att handkontrollen som sänder iväg signaler till quadcoptern gick sönder.

Med lite tur hittar de den igen i ett träd och en person får klättra upp i trädet och hämta den. Och konstigt nog fungerar den igen.

Det är förstås en mardröm att se sina pengar och arbete bokstavligen flyga iväg. Som kamerateamet säger i klippet så är det viktigt att ha minst två av varje sak. Om en går sönder så har man fortfarande den andre kvar, och inspelningen kan på så vis fortsätta utan problem. Det gäller framför allt när man är långt ute i skogen och inte har tillgång till ett lager med filmutrustning.

1 kommentar

  1. robert
    och vem vill dom sälja historien till ??
Skriv kommentar