Så som i himmelen utvald till svensk oscarskandidat

Regissören Kay Pollaks återkomst till vita duken Så som i himmelen (2004) är uttagen som det svenska bidraget till Oscarnomineringen i kategorin Bästa utländska film. Filmen hade premiär den 3 september i år och i huvudrollerna ses Michael Nyqvist, Frida Hallgren och Helen Sjöholm.

Kay Pollak har varit overksam i filmbranschen sen hans film Älska mig från 1986 kraftigt överskred sin budget och floppade. Men nu är han tillbaka och denna gången handlar det om en berömd dirigent (Michael Nyqvist) som efter en hjärtinfarkt återvänder till sin barndomsby i Norrland för att vila upp sig. Där tar han senare motvilligt över den lokala kyrkokören, först till allas glädje men med sina okonventionella metoder får han snart arga blickar på sig. För alla gillar inte förändringar i den lilla byn!

Filmen är producerad av GF Studios i samarbete med Sonet Film, MovieMakers Nord, Moviemakers Skåne, Filmpool Nord och Asa Film Production med förhandsstöd av Nordisk Film- och TV-fond, Danska Filminstitutet och Svenska Filminstitutet, långfilmskonsulent
Per Nielsen.

1 kommentar

  1. Anonym
    Mycket bra film, slutet hade dock fått vara annorlunda.
Skriv kommentar