Gör kortfilm och tävla om en veckas resa till Schweiz

Gör kortfilm och tävla om en veckas resa till Schweiz

Gör din egen kortfilm på max sju minuter innan 30 juni och du har chansen att vinna en veckas filmläger i Schweiz i augusti.

Organisationen Initative of Change anordnar nu en flmtävling där de fyra bästa filmerna får en resa till ett filmläger i sommar. Filmlägret äger rum i alpbyn Caux i Schweiz, som ligger i närheten av Montreux, under organisationens konferens som kallas "Starter Kit For Social Entrepeneurs".

Filmlägret kommer att innehålla workshop där du får göra film 1 till 6 augusti 2013.

Tävlingen är öppen för dig som är mellan 18 och 30 år och du ska skicka in en kortfilm på max sju minuter på ett visst tema. Sista dag för att skicka in ditt tävlingsbidrag är den 30 juni 2013. Vinnarna kommer att koras den 7 juli och prisutdelningen sker den 13 juli i Stockholm. Dessutom kommer de 25 bästa filmerna belönas med biocheckar.

Fullständiga tävlingsregler finns på hemsidan.

Initiative of Change är en rörelse som tidigare hette "Moralisk upprustning" och har kristna rötter.

4 kommentarer

 1. Sara
  Bara jag som inte förstår instruktionerna? Vad är temat? Vad är en NÅGON-film? :)
 2. Peter Dahlgren
  Deras instruktioner är väldigt kryptiska, men på deras YouTube-sida (http://www.youtube.com/user/IofcSverige) finns lite mer detaljer:

  "De utgår från fenomenet att vi alla någon gång blir irriterade över något som vi tycker någon borde göra något åt. Men den där NÅGON brukar man inte veta vem det är. Men här dyker han/hon upp för att fixa problemet."

  Det går även se redan inskickade bidrag i tävlingen på YouTube-sidan.
 3. Bo Giss
  För att det ska bli klart så finns det Pilotfilmer om hur en NÅGOn film ser ut. Än så länge är det 4 publicerade på http://www.youtube.com/user/IofcSverige, 2 nya kommer varje vecka. Totalt finns 10 filmer.....

  Läs mera om tävlingen på http://se.iofc.org/tavlingen

  / MVH: Bo
 4. Bo Giss
  Här är en produktionsguide om hur man gör en NÅGOn film:

  http://www.se.iofc.org/Produktionsguide-2
Skriv kommentar