SF Bio höjer biljettpriset till 400 kronor
SF Bio vill höja priserna. Rejält.

SF Bio höjer biljettpriset till 400 kronor

Piratkopieringen har tagit hårt på den svenska filmbranschen. Det hävdar SF Bio som nu chockhöjer biljettpriset lagom till deras uppköp av konkurrenten Sandrew Metronome.

På grund av ökad piratkopiering tar nu SF Bio krafttag mot vanliga konsumenter. Priset för en biobiljett sägs stiga med flera hundra kronor. Prishöjningen sker dessutom samtidigt som affären med Sandrew Metronome håller på att gå igenom.

- Biljettaxan är inte fastställd än men det lutar åt 370-400 kronor för en vanlig biljett, säger Fredrik Ridell, informationsansvarig på SF Bio.

Årsomsättningen hos SF Bio är på 900 miljoner kronor och Ridell hävdar att omsättningen skulle varit minst det tredubbla om folk gick på bio i stället för att ladda ned filmer från nätet.

SF Bio vill köpa Sandrews biografer men stoppades tidigt av Konkurrensverket. De ansåg att SF Bio skulle få en allt för dominerande ställning på biografmarknaden för att kunna sätta vilka priser de vill. SF Bio kontrade då med flera löften om bland annat oförändrade biljettpriser. Något som de nu tar avstånd ifrån.

Läs mer
Inga prishöjningar på fem år lovar SF

2 kommentarer

  1. Peter R
    Prishöjningen börjar gälla från och med idag, 1 april, va?

    :-)
  2. _nemo_
    april april
Skriv kommentar