Ingen fildelning på SFI, visar rapport
Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet (SFI).

Ingen fildelning på SFI, visar rapport

Svenska filminstitutet misstänktes för illegal fildelning i september. I en oberoende utredning som nu är klar hittades inga bevis för anklagelserna.

Revisionsfirman PWC har genomfört utredningen och har inte hittat något samband mellan anklagelserna om fildelning och personalen på Svenska filminstitutet.

Enligt ett pressmeddelande från filminstitutet hamnade ip-adressen hos Pirate Bay på följande sätt:

Den IP-adress som ska ha synts i fildelningsaktiviteterna tillhör den brandvägg som delades av betydligt fler än Filminstitutets personal, dvs hyresgäster, allmänhet, konferensgäster m fl. När PWC undersökt om det överhuvudtaget går att fildela från nätverket har man lyckats, men inte på samma sätt som angivits eller med det tillvägagångssätt som används på Pirate Bay. PWC menar därför att inga fakta hittats som kan koppla Filminstitutets personal eller utrustning till påståendena.

Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet, säger att det är skönt att de äntligen fått PWC:s rapport som visar att de inte haft några kopplingar till anklagelserna om fildelning. Anna Serner säger också att it-säkerheten är hög.

2 kommentarer

  1. Fildelning
    Låter bra att dom inte har fildelat. Men verkar ha ett rätt fritt nät
  2. sture jonsson
    Eller så har det "städats". Det sk öppna nät sfi har _idag_ begränsar mängder av protokoll/trafiksätt. Vid förfrågan hänvisar man till att "man haft problem m fildelning".
    Hoppsan-sa!
Skriv kommentar