Nu drar STOCKmotion filmfestival 2017 i gång
Foto: ur Min börda av Niki Lindroth von Bahr.

Nu drar STOCKmotion filmfestival 2017 i gång

Rekordstarkt program med över 300 filmer på årets festival.

Nu är det klart vilka filmer som tagits ut till årets STOCKmotion filmfestival som äger rum 13 till 14 oktober på Filmhuset i Stockholm. I år tävlar över 300 filmer från Stockholms län om över en halv miljon kronor i total prispott.

– Stockholmsfilmen skördar stora framgångar just nu. 2017 är ett exceptionellt år där vi haft tävlande filmer i Cannes, Berlin, Venedig och Toronto – de fyra mest prestigefyllda filmfestivalerna i världen. STOCKmotion visar alla dessa filmer i sitt starkaste filmprogram hittills, säger Joakim Blendulf, chef för Film Stockholm/Filmbasen som arrangerar STOCKmotion.

Nytt för i år är dessutom ett nytt filmpris för årets bästa film. Vinnaren får 40 000 kronor i produktionsstöd från Film Stockholm/Filmbasen och Johan Glans AB, distribution hos Folkets Bio, ett guldkort på Biograf Zita samt en årsprenumeration på Adobe Creative Cloud.

Årets seminarieprogram lyfter upp filmare vars verk skapat opinion och påverkat beslutsfattare och till och med lagstiftning, och hur det rörliga mediet möjliggör nya behandlingsformer inom vården, såsom VR-terapi för fobipatienter, som Film Stockholm just nu genomför tillsammans med KTH och Gustavsbergs vårdcentral.

Skriv kommentar