Gör en reklamfilm för amerikanska Superbowl och vinn en miljon

Gör en reklamfilm för amerikanska Superbowl och vinn en miljon

Crash the Superbowl är en av världens största reklamfilmstävlingar. Nu kan också svenskar tävla.

Den amerikanska chipstillverkaren Doritos har varje år en reklamfilmstävling i samband med den amerikanska fotbollsturneringen Superbowl.

Filmare från 40 länder kan nu göra en reklamfilm och få den visad i pausen under Spowerbowl som är ett av världens mest sedda tv-evenemang. Filmaren får även en miljon dollar. Totalt två filmer kan dock visa sina reklamfilmer under Superbowl. En av filmerna väljs ut av fansen och den andra väljs ut av Doritos. Fem finalister får en resa till New York och vip-biljetter till matchen.

– Intresset för amerikansk fotboll ökar kraftigt i Norden, så det är självklart att vi ska vara med. Det skulle vara ett drömscenario om Danmark, Norge eller Sverige skulle kunna leverera den 30 sekundersfilm som slår ut alla andra kandidater och får ta emot det enastående priset, säger Emil Brockenhuus-Schack som är brand manager på PepsiCo som äger Doritos.

Finalen i Superbowl äger rum den 2 februari 2014 på Metlife Stadium i New York. Superbowl-finalen har drygt 110 miljoner tv-tittare och filmaren har 30 sekunder på sig att berätta en historia. Doritos har arrangerat reklamfilmstävlingen sedan 2007 men det är först i år den är öppen för fler länder.

Doritos
doritos.com
Skriv kommentar