The Big Lebowskis fans ger juridiska tips till filmare
The pocket lawyer for filmmakers: a legal toolkit for independent producers.

The Big Lebowskis fans ger juridiska tips till filmare

Filmen "The Big Lebowski" är inte bara en film som citeras av världsvana filmintellektuella på mingelfester. Nej, bakom filmen finns en i allra högsta grad verksam fanclub, som i höst ger ut boken "The pocket lawyer for filmmakers: a legal toolkit for independent producers".

Det är juristen och före detta tv-producenten Thomas A. Crowell som står bakom boken med den långa titeln. Han riktar sig till människor, som likt honom själv, försöker åstadkomma något i filmvärlden.

I boken vill Crowell visa på att filmvärlden inte bara är en tuff bransch rent konstnärligt. Den juridiska aspekten kan vara nog så svår att sätta sig in i och hantera.

Boken är uppdelad så att man kan följa problematiken med juridik från äganderätten av grundidén till en försäkran om att det är den film producenten gjorde sista klippet i, faktiskt är den film som kommer att visas på duken.

Kulten kring "The Big Lebowski" har dokumenterat sin egen verksamhet och filmens historia. För den som vill få mer lästips eller bara läsa om kulten kan man titta på lebowskifest.com.

Skriv kommentar