Programmen som förändrade tv
Da Ali G Show började på brittiska Channel 4 år 2000.

Programmen som förändrade tv

Gillar du tv? Se då denna dokumentärserie i åtta delar om hur tv-mediet har förändrats genom åren. Till exempel dokusåpan som ingen annan än Sverige trodde på.

Sveriges Television och Utbildningsradion har nyligen visas sista avsnittet i serien Programmen som förändrade tv. Det är 30 minuter långa program om olika genrer som har förändrat och utvecklat tv-mediet under åren som gått.

Programmen som fyller våra tv-apparater har genomgått en otrolig utveckling under mediets relativt korta historia. Vissa produktioner har varit viktigare än andra och fört utvecklingen i en ny riktning. Och det är om dem den här serien kretsar kring. Vi återbesöker platserna där några av tv-historiens viktigaste program gjordes, och träffar manusförfattarna, producenterna, programledarna och skådisarna som var med om att skapa mediets mest avgörande ögonblick. Vi gör djupdykningar i olika genrer och uppmärksammar såväl gamla klassiker som Sesame Street och Hill Street Blues, som modernare exempel som The Ali G Show och Expedition Robinson.

Se alla program i serien:

Skriv kommentar