Hur skriver man en tv-serie?

Hur skriver man en tv-serie?

Här får du ett råd från manusförfattaren bakom My Name is Earl och Community: Skaffa dig mycket erfarenhet inom vitt skilda områden.

Manusförfattaren Hilary Winston ger tips på hur man skriver manus för tv-serier och ger förslag för hur man kan nätverka och slå sig in i branschen.

Hon har tidigare skrivit manus för tv-serier som My Name is Earl och Community och är nu aktuell med den nya tv-serien Bad Teacher som premiärvisas i dag på amerikanska CBS. Hon har klättrat upp för karriärstegen genom diverse jobb på bland annat MTV och Nickelodeon, och berättar att det har gett henne värdefull erfarenhet.

Hon nämner också att de flesta som skriver manus för tv-serier är i 30-årsåldern och har en bred erfarenhet innan de skriver för tv. På så sätt kan man använda de erfarenheter man skaffat sig genom livet (inte bara inom film) för att skriva bra och intressanta berättelser.

Intervjun är inspelad för poddradion TV Writer Podcast där du kan se och lyssna mer om hur det är att skriva manus för tv. Och få en hel del tips förstås. Men kom ihåg att det gäller den amerikanska tv-markanden och den skiljer sig från den svenska. Men tipsen är förstås värdefulla även om det finns skillnader.

Skriv kommentar