Var hittar jag bra videoredigeringsprogram?

Var hittar jag bra videoredigeringsprogram?

Denna praktiska hemsida hjälper dig att klippa film och konvertera videofiler.

Videoredigeringsprogram och andra typer av program för att konvertera mellan olika videoformat är saker som varje filmare behöver i sin arsenal, i synnerhet om man lägger ut filmer på nätet eller för mobiltelefonen.

Programmen ska helt enkelt finnas där, men de bör inte kosta så mycket. Helst ska de vara gratis. Men hur hittar man dem egentligen?

VideoHelp är en gammal trotjänare på internet som har hjälpt filmare att hitta bra program för videoredigering i decennier. Du hittar dels videoredigeringsprogram, konverteringsprogram mellan olika videoformat, videosepelare och dessutom program som kan fixa videofiler som är trasiga på något sätt. 

Det är helt enkelt en bra startplats att börja på om du vill hitta program till ditt filmprojekt. Du lär inte hitta så många av filmbranschens dyraste program där, utan snarare små och billiga program som har inriktat sig på att lösa en enda uppgift riktigt väl. Även om det såklart finns stora, dyra program där också.

Det är en bra startplats när du har en fråga i stil med "vilket program kan lösa det här problemet?".

Har du fler tips på bra webbplatser för att hitta små och specialiserade program för filmproduktion, som dessutom är gratis? Tipsa i kommentarerna.

1 kommentar

  1. Benny Freme
    Hej
    Jag har filmat med min nyinköpta Panasonic LumixTZ70. Den kameran vill mitt redigeringsprogram Pinnacle Ulitmatev version 15 inte kännas vid. Jag importerade via en omväg och fick på så sätt in filmen i Pinnacle och kunde redigera. Filmen brände jag till dvd och när jag tittade på den uppvisade den " släpspår" under visningen. Det har jag tidigare aldrig sett.
    Har någon förslag på program som kan direktimportera film från lumix? Kan någon förklara " släpspåren"?
Skriv kommentar