Fantastisk Filmfestival

Fantastisk Filmfestivals målsättning är att bidra till att vidga fantasins gränser och värna om fantasins egenvärde inom filmens område. Fantastisk film används vanligen som ett samlingsnamn för filmgenrer som science fiction, fantasy och skräckfilm. Men Fantastisk Filmfestival drar inte några snäva gränser för vad som visas på festivalen. Kort och gott handlar den fantastiska filmen, som ordets ursprung också antyder, om fantasi.

Sedan starten 1995 har närmare 600 filmer ifrån ett 30-tal länder visats på Fantastisk Filmfestival, såväl kortfilmer som långfilmer. Majoriteten av filmerna som visas på festivalen får därmed också sin Sverigepremiär.
Fantastisk Filmfestival var t.ex. först i Sverige med att visa moderna klassiker som Face/Off, Donnie Darko, A Tale of Two Sisters och Serenity.

Ibland sätter festivalen fokus på olika regissörer, intressanta filmländer eller specifika teman. Särskilt fokus riktas alltid dock mot den europeiska kontinenten som bidrar med minst 70 procent av festivalens filmer.

Postadress
Fantastisk Filmfestival
Box 1626
221 01 Lund

Kontakta
046-132 135