Flytta in Voodoo Film i klassrummet

Filmundervisning
Foto: Vancouver Film School

Abonnera på läromedel från Sveriges största filmskaparsida. Stöd oberoende läromedel gjord med eleven i centrum. Sammanställ egna kompendium och ge till dina elever.

Beställ redan i dag

En fast kostnad

Obegränsat med kopior.

Du bestämmer

PDF-filer, papperskopior eller webbadresser.

Oberoende

Du stöder läromedel på elevers villkor.

Samla på ett ställe

Kompendium med några musklick.

Uppdateringar

Få ändringar direkt när de kommer ut.

Miljövänligt

Inga böcker att skicka.

Grunderna i filmproduktion

På Voodoo Film finns hundratals artiklar som lär ut grunderna i manusskrivning, hur man ljussätter och mycket mer. Ta till exempel intervjun med en av Sveriges främsta filmfotografer Jens Fischer. Ge dina elever korta och kärnfulla artiklar om hur man gör film.

Språket är anpassat för att vara enkelt och pedagogisk för framför allt gymnasienivå. Som lärare kan du koncentrera dig på det kreativa i att lära ut filmskapande.

Läromedel om film

Vad tycker andra?

Tack för en fantastisk hemsida - det ni gör är verkligen både en ovärderlig pedagogisk insats och en imponerande kulturgärning!

Filmlärare vid Katredralskolan i Lund

Voodoo Film har en mycket bra filmskola, en genomarbetad introduktion i alla steg i filmarbetet. Ett bra sätt att komma bakom fiktionen och verkligen se att "det är ju bara på film". Övrigt att rekommendera på sidan är; ordlistan, filmfrågan, stipendier finner du under adresser, och en ordnad bra länksamling.

Folkbildningsnätet

Detta var mer information än vi lärt oss på filmlinjen på en högskola i västsverige... :p

David, besökare

Vilka använder läromedlet?

  • Gymnasieskolor
  • Medieprogram
  • Filmlinjer
  • Fritidsgårdar
  • Bildningsförbund

Fakta onlineläromedel

  • 46 % av studenterna är benägna att läsa studieuppgifter digitalt
  • 27 % av studenterna säger att laptopen är viktigast
  • Nästan 3 av 4 studenter föredrar surfplatta framför böcker
Källa: Infographic OnlineEducation.net

Vanliga frågor

Voodoo Film erbjuder läromedel för filmutbildningar genom ett abonnemang som kallas skolpaket. Det är i princip samma innehåll som finns i filmskolan, det vill säga pedagogiska artiklar som lär ut grunderna i hur man gör film (skriver filmmanus, ljussätter och klipper film). Genom att köpa ett skolpaket får du tillgång till detta unika läromedel under exempelvis ett år och kan använda det i din filmundervisning under hela perioden.
Det tar upp till två arbetsdagar. Då kan du börja använda den direkt. Har du bråttom kan vi lösa det inom ett par timmar.
Skolpaketet finns som PDF-filer som du kan ladda ned och skriva ut, och du kan dessutom göra obegränsat med kopior som du delar ut till dina elever.
Javisst, vi ser ingen anledning att köpa flera abonnemang till olika klasser. Skolpaketet är knutet till en organisation och kan därför användas av alla klasser och utbildningar inom organisationen.
Javisst, abonnemanget är kopplat till en organisation och du väljer själv hur du vill dela upp läromedlet inom utbildningsorterna.
Det blir betydligt billigare att köpa ett abonnemang och sedan skriva ut obegränsat antal kopior till skillnad från böcker där man måste köpa ett exemplar per elev. När en ny artikel släpps behöver du inte betala något extra för den under abonnnemangsperioden, och du får den dessutom omedelbart. Du får tillgång till hela arkivet på nätet (med sökfunktion), och dina elever kan läsa det som en hemuppgift. Du har alltid den senaste och mest aktuella informationen jämfört med böcker, som måste tryckas om och distribueras inför varje upplaga.
Vi har valt att enbart koncentrera oss på textbaserade läromedel för tillfället.
Det är framför allt frilansjournalister och filmskapare som producerar material till Voodoo Films läromedel. Intervjuer med professionella filmskapare genomförs i huvudsak av utbildade journalister med ambitionen att göra det svåra lättbegripligt, spännande och med en gnutta humor. Materialet granskas sedan av en redaktör som bedömer dess kvalitet. Vissa artiklar genomgår en refereegranskning, vilket innebär att minst en oberoende sakexpert även granskar materialet. Vi rättar också till faktafel på uppmaning av våra läsare.
Självklart, har ni en filmutbildning så informerar vi om den. Ni kan även skicka pressmeddelanden till oss när ni vill uppmärksamma andra på vad som händer på er skola.