12
0

3 min konstfilm

Feather-Tame Hue

I huvudet på en bildkonstnär

Ett försök att tolka den kreativa processen. Sökandet som finns i att brytas ner och att byggas upp. Resan från intryck till uttryck.

 • Robert Markström
 • 2016
 • Skellefteå
 • 990
Om filmskaparna

Jag har jobbat som bildkonstnär de senaste tio åren. 2015 startade jag ljudprojektet "Tame Hue" där jag ville ta vara på texter som jag omgett mig med. Då jag sedan lekt med ljud under en tid så kom filmdelen som ett naturligt nästa steg. Är svag för alla medier då de på något sätt föder och förstärker varandra.

I samband med detta dök det också upp naturliga vägar till samarbeten vilket känns otroligt kul. Det här är min första film, byggd upp av teckningar, collagefoton och film.

Voodoo Films recension

Man riktigt sugs in i denna lilla imponerande konstfilm gjord av en bildkonstnär i Skellefteå.

På ett meditativt sätt flyter man med, in och ut som i en suggestiv dröm.

Uppbyggd av en blandning av teckningar, foton och film som på ett imponerande sätt lyckas leverera ett stilrent uttryck i sin dova färgsättning och känsla.

Betyg: ★★★

5 användarrecensioner

 1. Alireza Badiee
  Riktigt fin teknik för video. Jag tycker att det här verkligen hjälpte historien att berätta i din film och också riktigt bra musikanvändning.
 2. Mattias Prieto Ramos
  Magiskt!! Såg denna stort på min projektor i vardagsrummet. Väldigt spännande skildring, och som skapar själv kan jag säga att jag kan relatera. Snyggt.
 3. Rebecca
  Väldigt välgjord och fina färger. Älskar kontrasterna mellan bilderna. Låten är annorlunda med vilket gjorde att det blev lite mystiskt. Titeln passar verkligen med filmen. Bravo!
 4. Sutzi B.
  Intressant premise med välplacerat kamera arbete. Titeln säger allt, och filmen är absolut värd att se.
 5. Oliver Samuelsson
  Spännande film, älskar scenen med fönstret kontrasten mellan det gula och svart. Hade varit trevligt med en tydligare dramaturgi för att behålla intresset.
Skriv recension