Vilket redigeringskort ska jag välja för Hi8?

Hejsan! Jag har en liten fråga om dataredigering, väldigt amatörmässig sådan. Skall köpa ett video in/out kort till datorn, ASUS ATI eller liknande. Har också funderat ett Pinnacle dc10+ eller ett Matrox kort. Vet inte riktigt vad som är bäst. Vad tror du? Vet du hur man skall få in ljudet och sync:a det med bilden. Skall man ta det genom line-in ingången på ljudkortet eller finns det ingång på videokortet. Just nu har jag en analog Hi-8 kamera som har några år på nacken.


Det är svårt att veta vilket videoredigeringskort du ska ha, det är en fråga om smaksak, kostnad och krav. Voodoo Film kan tyvärr inte ge någon större vägledning eftersom vårt huvudsyfte ej är att genomföra produkttester. Det kan andra, som är bättre på det än oss, göra.

Men personligen så tycker jag i alla fall att Pinnacle Studio DC10+ är ett vettigt alternativ. Enligt tester så sägs den vara prisvärd och programvaran mycket bra och lättanvänd. Systemet är framförallt avsett för Hi8 och Video8 kameror, men den kan ha tillräckligt hög kvalité för att ta in digital video som ska hamna på ett VHS eller S-VHS band.

Vad gäller synkning så ska det inte vara några problem att köra in och synka ljudet via ljudkortet (line in eller mic in).
Vad tycker du om svaret?
Skriv ett eget svar