Kan jag använda låtsasvapen i min film?

Jag håller på att skriva ett filmmanus som snart är klart och nu undrar jag hur jag får tag på olika vapen som t ex, pistoler till filmen, och vad man ska använda för skott. Går det bra med knallpulver pistoler i metal eller ser man att det är "fusk"? Jag får väll nämna att jag bara är 14 år också och då går det väl inte?!


Film är som gjort för att fuska med! Leksaksvapen i metall och plast fungerar alldeles utmärkt eftersom du kan välja bildvinklar där man inte ser om der är äkta eller inte.

Om du behöver rikoschetter i marken kan man t.ex. lätt begrava en smällare med lite sand över. För att få illusionen fullständig är det bra om man kan lägga på bra skottljud. De kan du hitta på webben, till exempel på http://www.sfx-gallery.co.uk/free/free.html och http://www.sounddogs.com. Det finns också cd-skivor med specialeffektsljud som man kan köpa. Att använda "ljuddämpare" på vapnen gör också ljudläggningsarbete lättare, eller klubba ner någon med kolven istället för att låta dem skjuta.

Det gamla klassiska knepet med att placera en påse med lagom mängd uppblandat ketchup på ryggen på den som skjuts kan bli hur effektfullt som helst! När personen träffas och kastar den sig med ryggen mot väggen - då spricker plastpåsen och innehållet draperar väggen naturtroget medan kroppen segna ner.

Med bra bildvinklar och en övertygande ljudmatta kan du lura tittaren precis hur du vill!

Lycka till!

Martin
Vad tycker du om svaret?

1 svar

  1. Patrik
    Bra svar. =-)
Skriv ett eget svar