Vad finns det för manusutbildningar?

Har hört talas om en manusförfattarutbildning på Gotland "Att skriva för film". Är det någon bra utbildning? Vill helst gå en kortare utbildning för att se om det är något för mig. Onödigt att ta en lång att börja med, eller?


Det finns ett gäng utbildningar i Sverige och i övriga världen. Glöm inte våra grannländer Danmark och Norge. Utbildningarna ligger på olika nivå, så det lättaste sättet att få reda på om utbildningen skulle passa en själv är att ta kontakt med skolan man söker. Be att få prata med någon elev som kan beskriva sin utbildning, ofta har eleverna egna e-postadresser som man kan använda sig av för kontakt. Elevkontakt brukar ge det ärligaste svaret!

Det viktigaste är att söka brett och se var man kommer in - istället för att inrikta sig och bara söka en utbildning. På de högre utbildningarna är det mer regel än undantag att man får söka flera gånger under flera år innan man kommer in.

En ettårig utbildning på t.ex. en folkhögskola kan vara en utmärkt sätt att känna sig för, men man har ju heller inget att förlora om man lyckas komma in på en längre utbildning. Man har ju faktiskt alltid det fria valet att hoppa av!

Så sök friskt och yvigt!

Lycka till!
Vad tycker du om svaret?
Skriv ett eget svar