Var köpa rekvisita (t ex vapen)?

Hej. Vi är ett gäng killar som håller på att planera en film. Nu undrar vi var man kan hyra rekvisita som t ex vapen till sin film. Har hört en kille utanför Malmö som sysslar med sånt, stämmer det?


Vapenfrågan är en klassik fråga. Lösningen på den är olika beroende på både budget och vilken ålder man har.

En verklighetstrogen knallpulverpistol är aldrig fel. Soft-airgun, eller replikor går det att köpa från bland annat Hobbex. Det finns vapenkonsulter att rådgöra med och vapen att hyra vid riktigt avancerade inspelningar.

Det finns en hel del tips kring dessa frågor på vårt Filmforum. Anmäl dig och titta sedan in under "Filmskapande" / "Specialeffekter" så kan du lära dig en hel del!

Tänk på att att du handskas med vapen som för den oinvigde kan se riktiga ut. Behandla dem därför på samma sätt som du skulle med ett riktigt. Spring inte runt och vifta med dem publikt. Informera allmänhet och ev. polis om att en filminspelning pågår. På så sätt slipper du tråkigheter och filminspelningen avlöper smidigt.
Vad tycker du om svaret?
1

1 svar

 1. Per-Josef
  Ett bra sätt är Airsoft, som nämnt ovan. Det gäller dock att välja rätt typ av Airsoft.

  Kom ihåg att köpa/hyra airsoft med:
  - Stålmantel, stålkropp för bästa reflektioner och verklighetsdetalj
  - Blowback, dvs att manteln rör sig vid varje skott.
  - Undvik Airsoftvapen från USA, då dem har en orange pipa (pga vapenlagen i USA)

  kolla sedan in youtube.com/freddiew, där dem använder Airsoft och får actionscener att ser mycket verkliga ut.

  Sen behöver du bara någon som är bra på After Effects/OSX Motion.

  Ps. Airsoftvapen behöver dock modifieras att kunna skjuta luft, dvs tomma magasin. De flesta vapen är gjorda att endast skjutas med plastkulor i magasinen, vilket kan vara farligt för ögon och känsliga kroppsdelar. Detta kan dock modifieras då man låser fast fjädermekanismen (som matar plastkulorna till pistolen) på magasinet, och lurar pistolen.
Skriv ett eget svar