Vad är DV in/ut?

Vad menas med DV-in och DV-ut egentligen? Eller, jag kan förstå vad som menas, men vilket är vilket? Och även om man inte har DV-ut på min videokamera, kan man få materialet på VHS ändå?


Om du har en kontakt av typen DV-ut på din videokamera innebär det att du kan skicka digital video via en FireWire-kabel till en dator.

DV-in är omvänt, det vill säga att du kan skicka data in till din videokamera, till exempel när du redigerat klart på datorn och vill få tillbaka den färdiga filmen på kassetten igen.

De flesta digitala videokameror för konsumentbruk har oftast DV-ut, men kan ibland sakna DV-in. Kontrollera detta noga när du inhandlar videokamera, om du vill kunna spela tillbaka materialet till DV-kassetten måste du ha tillgång till DV-in.

Skulle man sakna DV-in eller DV-ut så finns det med all säkerhet en kontakt för analog överföring (vanligen av typen RCA eller S-Video). RCA kan enkelt konverteras via adaptrar till Scart som finns på i princip alla videobandspelare för konsumenter på marknaden.
Vad tycker du om svaret?
2

3 svar

 1. Lars Ahlstedt
  bra info!

  Om det finns en DV-in kontakt men man har ett kamerahuvud som man vill koppla in (bullet cam sony 580) finns det någon liten adapter man kan ha i mellan för att konvertera signalen från S-video till DV?

  Tack på förhand
 2. Embla Nilsson
  jag har en sån där DV-kontakt men när jag ansluter kameran genom den till datorn så händer det inget.. Vet inte vad jag ska göra, hjält ?

  Tack.
 3. Emma
  det blir samma för mig som för dig Embla, vad är det för fel, eller vad ska man göra??
Skriv ett eget svar