Manus och dramaturgi för film

Av

Manus och dramaturgi för film

Manus och dramaturgi är en bok för alla som vill lära sig skriva manus för rörliga bilder. Vid all film- och videoproduktion, oavsett om det gäller reklamfilm, spelfilm, dokumentärfilm eller informationsfilm, utgår man från ett manus som beskriver det som ska hända i den färdiga filmen. Boken lär ut grunderna i själva manusskrivandet och tar upp de dramaturgiska begrepp och berättarformer man använder sig av när man skriver filmmanus. Det handlar ytterst om att kunna berätta en historia så att man fångar publikens intresse.

Intressanta exempel från filmens värld, konkreta beskrivningar av manusskrivandet och många praktiska övningar gör boken till ett verkligt hjälpmedel för alla som utbildar sig inom film-, TV- och videområdet eller är verksamma inom branschen. I den andra upplagan har författaren skrivit om avsnittet om epik och analyserat Shakespeare in love istället för Vittne till mord.

Ur innehållet: Berättandet, Från idé till färdigt manus, Konsten att fånga publikens intresse, Karaktärer, Dialog, Berättarformer, Reportage- och beställningsfilm.

Utgiven:
Förlag: Liber
Sidor: 155
Språk: Svenska
ISBN-10: 914707230X
ISBN-13: 9789147072309
Köp boken:
Vad tycker du om boken?
Skriv kommentar