Pennvässaren

Av

Pennvässaren

Att skriva berättelser som fängslar åhörarna är inte svårt för den som fått lära sig knepen. Just detta är Pennvässarens målsättning - att låta alla elever känna stolthet och glädje över vad de skrivit. Dramaturgins principer gör det möjligt för alla att bygga upp en bra berättelse från början till slut.

Hjälpmedlen är många. Med hjälp av karaktärsscheman lär du känna dina karaktärer innan du börjar berätta om dem. Spelplaner och bildkort sätter igång fantasin. Dramatiseringsövningar visar på olika möjligheter att utveckla en skrividé.

Pennvässaren innehåller en grundkurs och en fördjupningskurs i dramaturgi kopplad till analyser av fyra filmer, en radiodramatisering och flera berättelser. Materielets omfattning gör att du gott och väl har underlag för stora delar av svenskundervisningen under flera läsår.

Pennvässaren innehåller över 90 övningar, som är lätta att använda och variera för att passa alla åldrar.

Innehållet i Pennvässaren har sammanfattats i ett idéhäfte som kallas Berättarteknik. Övningarna tar sin utgångspunkt i naturen; fakta om växter och djur förvandlas till berättelser. Idéhäftet Berättarteknik är utgivet av Skolprojekt Linné och Myndigheten för skolutveckling. Materialet är framtaget för lärares kompetensutveckling.

Utgiven:
Förlag: Argument
Sidor: 360
Språk: Svenska
ISBN-10: 9173150584
Hemsida: makete.se
Köp boken:
Vad tycker du om boken?
Skriv kommentar