Molkoms folkhögskola

Film på Molkoms folkhögskola är en tvåårig utbildning för dig som vill arbeta professionellt med att skapa och producera film. Från och med hösten 2018 är undervisningen både på engelska och svenska.

Under första året arbetar du med grunderna inom inspelning. Efter året kommer du att kunna planera och skapa ett fungerande material inför efterbearbetningen. Manus och dramaturgi är viktiga ämnen och du lär dig att utveckla inspelningsmanus. Under året används den senaste digitaltekniken och du lär dig bland annat att arbeta med Sony FS7 samt får en introduktion i staging och blocking. Du får också göra studieresor till bland annat filmfestivaler.

Under andra året är inriktningarna regi och foto. Det gör det möjligt för dig att fördjupa dig inom ditt specialområde; regi, manus, foto/ljus, producent eller redigering. Teori om ledarskap och gruppdynamik ingår som en påbyggnad från det första året. Du arbetar i större grupper vilket innebär att du förbereds inför branschens olika krav. Det ingår också praktik som innebär en stor möjlighet till ytterligare fördjupning men även en chans till framtida uppdrag. Under året arbetar du med Sony F55 (PL-mount med sex olika objektiv), Steadicam (med certifikat) och får dessutom bekanta dig med undervattensfotografering och flygfoto. Du kommer även att få arbeta med att utveckla och producera en webbserie, samt få erfarenheter av att jobba med virtual reality i filmsammanhang.

Postadress
Molkoms folkhögskola
Box 66
660 60 Molkom

Kontakta
0553-100 04