3
0

28 min spelfilm

Naomi och hjärtekrossarna

Psykiskt instabil superhjältinna misshandlar folk på gatorna

Naomi är blåhårig, arbetslös och meningslös. När hon på sin 20-årsdag blir dumpad av sitt livs kärlek får hon nog. Hon bestämmer sig för att bli en maskerad hämnare som bekämpar "hjärtekrossare", men hon inser snart att kärlek inte är så enkelt som hon först trodde.

 • Jonathan Persson
 • 2013
 • Mockfjärd
 • 953
 • Action
Om filmskaparna

För manus, regi & klipp står Jonathan Persson, en ung filmskapare som bland annat blivit prisad av Svenska Filminstitutet. Filmens exekutiva producent är Daniel Wallentin, som tidigare regisserat långfilmen "Ett öga rött". Filmens lilla team består till större delen av vänner från Sydney Film School som träffades under utbildningen i Australien.

Huvudrollsinnehavaren Linda Molin Guldbaggenominerades tidigare i år för sin roll som Kristin i Andreas Öhmans "Bitchkram", och hon har även spelat i Guldbaggebelönade "Apflickorna".

Johannes Sjöblom i rollen som Joel är i vinter bioaktuell med den nya Sune-filmen i regi av Hannes Holm.

Voodoo Films recension

Jag vill så gärna gilla den här novellfilmen mer än jag gör. När Naomi blir dumpad maskerar hon sig och beger sig ut för att bekämpa andra som dumpar. Fantasirik och TV-spelsaktig kortfilm som för tankarna till filmer som "Kick-Ass" och "Scott Pilgrim vs. the World".

Filmen vill vara mer hipp och finurlig än vad den tyvärr är, då många skämt faller ganska platt. I slutändan ger den ett något ojämnt intryck och det beror mycket på gestaltningen som är splittrad. Bild, ljudeffekter och musik gifter sig liksom inte helt. Dessutom är dialogen stel fast berättelsens dramaturgi är spikrak och fungerar bra.

Filmskaparnas höga ambition och passion är mycket inspirerande och det kul att se mer genrebetonad kortfilm i Sverige.

Betyg: ★★

1 användarrecension

 1. Samuel
  Jag håller inte riktigt med dig Nils :)
  De aspekterna du missa tycker jag är proffsigt foto, snygga vibranta färger och episkt ljus. Manus och story höll ihop med tanke på filmens konceptuella idé. Ser den visas på SVT för ungdomar eller nåt liknande. Ja, om den inte innehöll det halvt oprovocerade våldet förstås ^^

  Att ljudet inte är helt på sin plats ger jag överseende med med tanke på att Jonathan har gjort mycket av filmen från egen hand. Ljuddesign är ett delikat hantverk i sig och tar mycket tid. Kan föreställa mig att det inte fanns hur mycket energi kvar som helst att göra allt perfekt där efter allt annat arbete.

  Skämten funkar tycker jag. Kanske skulle behövt lite mer punch line i dem bara. Ibland lyckades den med det. Det som inte helt går ihop är skådespelet, men det är inte heller det lättaste hantverket. Speciellt utan pengar som kan läggas på talang.

  För mig är den värd mer än en tvåa i detta sammanhang. Helt klart. Iaf en fyra. Mest på grund av den lättsamma genren som man ser i, som du säger, Kick-ass och Scott Pilgrim. Jag ser en välgjord imitation av serietecknande stilen och filmen har lyckats skapa en trovärdig fiktiv svensk småstad där lagar och normer är skeva.

  Visuellt fantastisk men viker sig i dramat. Sevärd! <3
Skriv recension